pondělí 27. dubna 2015

Povodňové mapy jinak

Tak mám dobrou zprávu, jsou pojišťovny, které jedou podle svých vlastních map rizik, nevycházejících striktně z ČAP, ale ze státních (DIBAVOD) a upravených jen mírně podle meteorologů a hydrologů. Můj pozemek se tak ze zóny 3. (ČAPské střední riziko) dostal zpět do zóny 1. (logické nízké riziko) Rozdíl není ve stokorunách, je výrazně větší. Ještě musím porovnat smlouvy a ošetření dalších rizik, tak uvidíme. 

Musím zjistit, tedy pokud budou nové podmínky opravdu tak lepší, jak se zdá, jestli smím zveřejnit jméno nové pojišťovny. A i té striktně ČAPské. 

Týká se to totiž velkého množství majitelů nemovitostí, kteří se o dražším pojištění teprve dozvědí. Části Sedlčánek jsou v ČAPské mapě dokonce ve 4. zóně, kde by vlastníci nemovitostí, u kterých nikdy voda nebyla, mohli mít problém se vůbec nechat pojistit. 

Taky jsem pátrala, jak vznikla mapa ČAP. Při odbornějším pohledu se lze domnívat, že v mapách ČAP nejsou zohledněna protipovodňová opatření ani valy, a v našem případě ani rozdílná výše břehů Labe. Kromě jiného. 

Mapy ČAP sice fungují přibližně od 2009 ale takto radikálně byly upraveny v září 2014.

Děkuji za návštěvu 
...................................... vlastně Ahóóój.  Renata 




zdroj: Internet



Žádné komentáře:

Okomentovat